fbpx

Националният треньор Ясен Петров: Не се притеснявам, човек трябва да мечтае

Националният селекционер Ясен Петров даде първо голямо интервю след избирането му на поста, пред btv. Неговата работа започва в края на март, когато стартираме в световните квалификации с мачове срещу Италия, Швейцария и Северна Ирландия. Ето най-интересното от интервюто на Петров:

“Наясно съм с какво се захващам. Не се притеснявам. Във футбола всичко зависи от резултатите, като няма резултати аз ще застана отпред и ще си поема моято отговорност.

Надявам се тези, които извикам, да са мъже, да покажат самочувствие и манталитет. На първо място трябва да има дисциплина. Времето е малко, след първото събиране имаме пет дни лагер, после играем 3 квалификации за 6 дни.

Наясно сме със състоянието на повечето играчи. Ще пътуваме до италия, там играят български футболисти, ще разговаряме с тях.

Човек трябва да има мечти… Да мотивирам футболистите е едно от нещата, които смятам, че умея да правя. Те трябва да разберат, че да носиш тази фланелка е отговорност. За мен също, за мен това не е само работа. Вярвам, че имаме играчи, с които можем да свършим работа. Трябва да са умни и мотивирани.”