fbpx

Младежите ни не успяха да бият десет молдовци в София

Младежкият национален отбор на България направи сериозна издънка, като не успя да победи Молдова в София.

Двата тима направиха равенство 0:0, с което България остана на предпоследното пето място в квалификационната група за Евро 2023.

След шест изиграни мача зад родния тим са единствено аматьорите от Гибралтар, а за класиране на Европейско, каквато цел бе афиширана, няма как да говорим.

България има събрани само 7 точки, които освен с днешното равенство, събра с победа над Гибралтар в София и при гостуването на Молдова.

Лидер е Швейцария с 16 точки, Нидерландия има 13, Молдова 8, а Уелс подобно на нас е със 7, но пък ни унижи с 4:0 насред София.

Още по-тревожното днес е, че от 43-ата минута на мача Бъглария бе с човек повече на терена заради червения картон на Диниш Йесеану.

Да, родният тим имаше тотален контрол над мача и имаше много положения. Греда, отменен гол и още няколко чисти шанса, но това не орпавдава разочароващия резултат.

Така за по-малко от 24 часа три различни национални тима не ни дадоха особени поводи за гордост.

Снощи мъжете ни бяха разпилени и паднаха с 0:4 от Швейцария. По-рано днес юношите паднаха с 0:2 от Ейре и завършиха квалификациите без спечелена точка и вкаран гол, а сега и това нулево реми.

Селекционерът Александър Димитров пък оправда всичко с “прокоба над младежкия тим”.