fbpx

Мирела Демирева е на олимпийски финал във високия скок

Сребърната медалистка от последната Олимпиада – Мирела Димерева, ще бъде част от финала в скока на височина и в Токио.

Макар и трудно, родната атлетка успя да преодолее котата от 195 сантиметра, която бе нужна за място сред най-добрите в съботния финал.

Българката обаче показа доста колебания в представянето си, като се нуждаеше от общо 12 опита в днешната квалификация, но най-важното е, че тези 195 сантимета бяха преодолени.

Всичко за Демирева започна ужасяващо, защото тя направи два неуспешни опита на 182 сантиметра, но за щастие се концентрира и преодоля тази начална височина.

След това тя бе безупречна на 186, преди да дойдат нови два неуспешни опита на 190. И тази дистанция бе преодоляна от третия път, а следващата – 193 сантиметра, от втория.

Така дойдоха заветните 195 сантиметра. Демирева направи две грешки, като след това изпадна в доста неприятна ситауция.

Тя остана сама в сектора, всички нейни съпернички си бяха или свършили работата или бяха отпаднали, а липсата на публика създаде още по-тежка обстановка.

Мирела обаче показа, че е истински боец, като с последния си скок влетя в утрешния финал, където ще скачат 14-те най-добри в света. Това са атлетките, постигнали нужните 195 сантиметра. Сред тях само три състезателки преодоляха височината от първия си опит.

Финалът е в събота от 13:35 часа българско време, а Демирева има олимпийско сребро за защитаване.