fbpx

Машината Медведев се класира на финал в Австралия

Даниил Медведев се класира за финана на Откритото първенство на Австралия след победа с 6:4, 6:3, 7:5 над Стефанос Циципас.

Руснакът Медведев изигра поредния си невероятен мач, а това бе неговата 20-а поредна победа на корта.

Той не остави и шансове на Циципас, който очевидно бе изцеден от невероятния обрат, който направи срещу Рафа Надал в предишния кръг.

Въпреки пълните с етнически гръци триубни, Медведев не с епречупи и с невероятен тени заслужено намери място в двубоя за трофея.

Още от началото на мача Медведев играеше в типичния си наглед прекалено спокоен стил, без да показва излишни емоции и признаци на напрежение. Той изцяло котнролираше играта с добър сервис, но най-впечатляващия бяха уинърите по диагонала.

В продължение на два сета и половина и общо 23 гейма той не даде никакъв шанс на Циципас, не позволи на гърка да се доближи до брейкбол.

Медведев от своя страна постигна един пробив в първия сет и два във втория, което му бе достатъчно по категоричен начин да натрупа преднина.

Със сигурност третият сет се оказа най-интересният и равностоен в мача, който ни предостави истинско зрелище на корта.

Стефанос Циципас се събуди, напомняйки за великия обрат срещу Надал. Той заигра вдъхновено и доста по-добре, а това за момент видимо разколеба руския му съперник. Медведев имаше аванс от пробив, но Циципас го върна в шестия гейм, а в тези мигове имаше игрово и психологическо предимство за първи път в мача.

Циципас дори изпусна и брейкбол, който щеше да му даде аванс от 5:4 сета и негов сервис, което можеше тотално да преобърне нещата, но точно в тези моиго Медведев показа психика и с невероятен сервис се измъкна.

И така се стигна до 11-ия гейм в този сет, когато Медведев бе прсото феноменален. Той поведе с 40:0 при сервис на Циципас, а уинъра му за пробив бе невероятен бекхенд по правата.

Той повдигна закачливо ръце към публиката, но и гърците по трибуните оцениха изпълнението и просто аплодираха. Може би този миг пречупи Циципас, а Медведев просто взе подаването си в следващия гейм, за да затвори мача.