fbpx

Любо Ганев изрази щастието си от успеха на волейболистките

Президентът на волейболната федерация Любо Ганев говори за емоциите, които е изживял по време на финала в Златната лига. Българските момичета спечелиха титлата в Русе в неделя, а самият Ганев, който е родом от града, крещеше и скачаше на трибуните в залата.

“Изживях много емоционално триумфа на българските момичета – каза легендата. – Припомних си младежките години. Скачах, виках. Особено в първия и втория гейм на финала срещу Хърватия емоциите ме завладяха напълно. А на женски мач така не съм се радвал отдавна. На мачове на мъжкия национален отбор и по-скоро сме изживявали сходни емоции.

Но при жените беше чувство, което не сме изпитвали от дълго време. Радвам се, че стана страхотен празник в моя роден град Русе. Публиката там е много топла, стои близо до отбора, показва своята безгранична любов. Показва желанието да е част от успеха.

Радвам се, че и общината помага много с активно участие, показва специално отношение към волейбола. Но най-хубавото наистина беше показаното от русенската, от българската публика.

Не съм сигурен, че дори в отбора ни осъзнават колко важно и голямо нещо постигнаха. Казах на треньора Иван Петков: Направихте нещо много значимо за България и волейбола. Спечелването на Европейската златна лига е изключително важно и за самия отбор като самочувствие и вяра в собствените сили, и за нас като федерация.

А българските момичета показаха, че заслужават да са сред най-добрите в света. Поздравявам целия отбор, поздравявам целия треньорски щаб за перфектната работа. А ние като федерация ще направим всичко, за да се чувстват така комфортно и по време на Европейското първенство, на което домакин е Пловдив.

Сигурен съм, че и в “Колодрума” в Пловдив ще направим страхотни мачове. Това е, което иска българинът. Българите обичат победителите.

Нормално е феновете да живеят с тях – от година и половина почти не се беше случвало да има мачове с публика, а до това лято женският национален отбор не бе играл от почти две години. И сега се случи най-прекрасното – отбор и фенове отново да бъдат заедно, отново да се асоциират с чувството на победители, да споделят голямата радост.”