fbpx

Левски стартира контролите с равенство срещу поляци

Левски

Левски започна предсезонните си контроли с равенство 1:1 срещу полския Гурник (Забже).

Въпреки многото проблеми, напускащите играчи и ранния етап от подготовката, “сините” изиграха силен мач, представяйки се доста над очакванията.

В хода на двубоя Станимир Стоилов пусна в игра всичките млади играчи на тима, а 16-годишният Асен Митков дори започна от първата минута на двубоя. При това той и 18-годишният Марин Петков бяха хората, които трябваше да се справят със световния шампион с Германия – Лукас Подолски.

Левски създаде доста положения и през големи периоди от мача играеше по-добре от своя протиник, но в 82-ата минута Пьотр Кравчук вкара от пряк свободен удар във вратата на младия Пламен Андреев.

Излгеждаше, че това попадение ще донесе и успеха на Гурник, защото в тези заключителни минути Левски бе със седем от младите си юноши на терена. Най-опитният Драган Михайлович обаче отправи опасно центриране, след което реферът отсъди дузпа.

Твърденията му бяха, че полски бранител е играл с ръка, в което повторенията не ни убедиха, но наказателният удар бе факт.

Изненадващо зад топката застана панамският централен бранител Хосе Кордоба, който вкара за крайното 1:1.

Поляците, които заемат седмо място в местната Екстракласа вкараха и гол още във втората минута, но той странно бе отменен заради засада, защото още в реално време бе очевидно, че няма как да има такава.

Повторенията го потвърдиха, но все пак турските рефери бяха категорични в решението си.

Иначе за Левски най-добирят шанс се откри пред Билал Бари, който през първата част уцели гредата след удар с глава