fbpx

“Левски” и Арда не се победиха в Кърджали

Левски - Арда

Арда и Левски завършиха наравно 0:0 в мач от 16-ия кръг на Първа лига.

Двата тима не изиграха особено атрактивен мач в Кърджали, но с оглед поведението им може да съдим, че ремито няма да бъде прието като толкова лош резултат.

Левски и Арда не предприемаха излишни рискове, не създадоха почти никакви положения пред двете врати, а в последните около 20 минути очевидно просто чакаха мачът да свърши.

Точката изобщо не помогна в заявената от тях цел да преследват място в топ 6, защото и двата тима останаха далеч от тази позиция.

Левски е осми с 18 точки, Арда има една по-малко на деветото място, докато шести в класирането е Локомотив (Пловдив) с 23 пункта.

За намиращия се в сериозна финансова криза столичен гранд това бе второ поредно нулево реми. Със сигурност това едва ли радва феновете, но пък трите поредни сухи мрежи, прибавайки успехът с 1:0 над Славия са добър прогрес предвид факта, че Левски бе един от тимовете с най-слаба защита допреди няколко седмици.

Гостите имаха само едно чисто положение в мача, като то се откри пред централния бранител Гьоко Зайков през първата част. Тогава северномакедонският национал не успя да се възползва по най-добрия начин от едно разбъркване, като отправи удар право в ръцете на Иван Караджов.