fbpx

Легендата на американския футбол Том Брейди прекрати кариерата си

Том Брейди

Един от най-великите в историята на американския футбол – Том Брейди, потвърди своето оттегляне от активния спорт.

Звездният куотърбек на Тампа Бей оставя зад себе си невероятна кариера от 22 сезона, в която спечели седем пъти титлата на Националната футболна лига.

44-годишният Брейди завоюва шест пъти Супербоул с Ню Инглънд Петриътс преди да го направи веднъж и с Тампа Бъканиърс.

“Напускам игрището и го оставям на следващата генерация от отдадени атлети. Моята кариера беше невероятно пътешествие, което стигна много далеч от представите ми. Беше изпълнена с върхове и спадове. Когато си отдаден всеки ден, изобщо не мислиш за края.

Сега стоя тук и се замислям за всички велики играчи и треньори, с които имах привилегията да работя или срещу които да се изправя. Състезанието беше яростно и емоционално, точно както го харесваме. Приятелствата и отношенията са още по-страстни. Ще помня дълго тези моменти и често ще се връщам назад. Чувствам се като най-големият късметлия на света”, написа Брейди във изявлението си.

Той игра на общо десет пъти на Супербоул, включително и в невероятни обрат от 3:28 срещу Атланта Фалкънс през 2017-а. Друг важен акцент от кариерата му е перфектният сезон с Петриътс през 2007-а, когато тимът завърши с 16 победи и нито една загуба. Освен това Брейди е печелил Супербоул в три различни десетилетия.

За мнозина той е един от най-великите професионални атлети в историята.