fbpx

Кубрат Пулев: Ако има война искам да съм в първите редици

Боксовата ни звезда Кубрат Пулев бе гост в студиото на БНТ по случай Гергьовден и Деня на храбростта на българската армия.

Пулев е сержант лейтенант от резерва, като направи любопитно изказване, че ако се стигне до военни действия, той би искал да заеме мястото си в първите редици.

Кобрата не говори толкова за спорта и плановете за бъдещето, колкото за днешния празник, като го направи в минутите преди парада в столицата.

“Да, казах, че не козирувам пред никого, но това беше в преносен смисъл. Аз съм част от армията и козирувам пред по-висшестоящите.

Дано никога не се стига до такъв сценарий, но ако България влезе във война, аз искам да бъда в първите редици. Независмо дали съм офицер от запаса или не, пак бих отишъл. В крайна сметка това е висшата идея. Не е Кубрат, Митко, Георги, те ще се оправят. Общото благо е по-важно.

В това забързано ежедневие все по-малко се говори за неща като чест, морал, храброст, за любовта.

А храбростта е вид любов. Любов към каузата, народа, страната. Знаете колко примери има в историята, в които един човек брани каузата срещу 20 или 50 души, Това е храброст, а не Кубрат Пулев на ринга.

Въпреки, че и на ринга е трудно. Аз никога не излизам главно заради пари, пояс или титла. Аз излизам, за да защитя цяла България и да я покажа пред света.

Загубите не се понасят толкова трудно, не ги забелязвам. По-лошо след загубите са хората, които веднага скачат и критикуват. Но отново говорим за дух. Трябва да имаме дух, за да подкрепяме и при загуби. Ето, пример и с националния тим.

Но загубите учат повече, защото победите главозамайват, създават усещане, че си безгрешен”, сподели Пулев.