fbpx

Ивет Лалова направи силно бягане на петата си Олимпиада, но отпадна

Ивет Лалова

Ивет Лалова-Колио стана рекордьорка в българската лека атлетика, след като рано тази сутрин бяга на петата си Олимпиада.

37-годишната ни звезда финишира на общо 31-во място в сериите на 200 метра в Токио с най-добро лично постижение за сезона от 23.39 секунди, като остана 24 стотни от секундата от класиране за полуфиналите. Ивет бе пета в своята серия, а само първите три състезателки продължиха в следващия етап.

След финала българката показа пет пръста, а емоциите надделяха и тя се разплака.

“Показах пет. Изпитах радост и щастие от това, че стигнах до тези пет, защото имаше моменти, в които изглеждаше невъзможно – каза Лалова. – Олимпиадата изглеждаше неосъществима с пандемията, която ни застигна миналата година. А и с контузията, която имах през май месец – разтежение на сухожилието.”

Лалова-Колио днес направи 22-ия си старт на Олимпиада, като си остави вратичка, че може да опита и на Игрите в Париж през 2024 година, когато обаче ще е на 40.

Другата ни представителка на 200 м Инна Ефтимова също отпадна в пресявките, след като завърши пета в третата от седемте серии с 23.42 секунди. Тя се доближи само на стотна от секундата от личното си постижение за сезона от 23.41 секунди.