fbpx

Без медал за първите ни трима представители в борбата

България не успя да стигне до медал в първия ден от надпреварите в борбата на Олимпиадата в Токио. Тримата ни представители записаха общо 3 поражения и една победа, за да отпаднат преди разпределението на отличията.

Кирил Милов се прости с надеждите си да бъде изтеглен на репешаж в категория до 97 килограма при класиците. Българинът записа победа в осминафиналите по-рано днес, но след това отстъпи на Мохамадхади Сарави (Иран) в четвъртфиналите, като все пак имаше шанс при стигане на Сарави до финал, Милов да стигне до репешаж и евентуално да се бори за бронзов медал Това обаче не се случи, след като иранецът отстъпи на Артур Алексанян от Армения в полуфиналите с 1:4.

Другите ни представители, които загубиха още в осминафиналите, съответно Мими Христова (68 кг свободен стил) и Аик Мнацаканян (77 кг класически стил) се простиха с надеждите си за репешаж още по-рано. Меерим Жуманазарова (Киргизстан), която победи Христова в осминафиналите, отпадна още в следващата фаза. Това се случи и с Божо Старчевич (Хърватия), който пък се справи с Мнацаканян в осминафиналите, но след това напусна олимпийския турнир в четвъртфиналната фаза.

Българската борба продължава участието си утре, когато Таибе Юсейн ще се изправи на осминафинал в катергория до 62 килограма в свободния стил срещу Лаиш Нунеш от Бразилия.