fbpx

Италия и Словения са полуфиналисти на Европейското по волейбол

Двата тима, които победиха България в групите на Европейското първенство по волейбол – Италия и Словения, намериха място на полуфиналите.

Италианци и словенци постигнаха две убедителни победи с по 3:0 тази вечер в чешкия град Острава, като си осигуриха място във финалната четворка в Катовице, където освен домакинът Полша, ги очаква и защитаващият титлата си тим на Сърбия.

Отборът на Италия бе безкомпромистен, като победи Германия с 3:0, с доста убедителното 25:13, 25:18, 25:19 в отделните геймове.

Така Скуадрата продължава да гази на Евроволей 2021, като от седем изиграни мача, загуби само два гейма, единият от които от България.

Също така след две поредни европейски, на които италианците отпадаха на четвъртфинал, днес тази фаза бе преодоляна, като вторият най-успешен тим в историята на Евроволей, ще бъде част от топ 4.

Там е и отборът на Словения, който затвърди реномето си на един от най-силните отбори в Европа в последните години.

Словенците сломиха Чехия насред Острава с 3:0 (25:21, 25:19, 27:25), като за трети път в последните четири издания на Евроволей, ще бъдат полуфиналист.

Чехия от своя страна просто нямаше сили за нова сензация, след като преди дни взе скалпа на олимпийския първенец Франция.

Така за място на финала в Полша ще се изправи срещу Словения, а Сърбия срещу Италия.