fbpx

Христо Стоичков поздрави ЦСКА, феновете с уникална инициатива за клубния рожден ден

Христо Стоичков поздрави феновете на ЦСКА с видео в социалните мрежи по случай 5 май – рождения ден на клуба.

Легендата пусна клипчето в своя профил във Фейсбук.

“Честит рожден ден, армейци! Честит рожден ден, ЦСКА!”, започва неговото обръщение за 73-ата годишнина на най-титулувания български клуб.

“Бъдете здрави и подкрепяйте винаги свещените четири букви – продължава единственият българин, носител на “Златна топка”. – Тази година ще вземем купата, но за догодина повече компромиси не трябва да има и отново трябва да сме шампиони!”.

Фенове на ЦСКА организираха почит към покойни легендарни фигури на клуба, навръх неговия рожден ден.

Венци бяха донесени на стадион “Българска армия”, като по-късно днес те ще бъдат оставени при местата, където почиват някои от най-големите имена в историята на “червените” – Георги Найденов, Крум Милев, Гаврил Стоянов, Иван Колев, Стоян Орманджиев, Манол Манолов, Нако Чакмаков, Крум Янев, Никола Цанев и Стефан Божков.

Страхотната инициатива е изцяло на привърженици, които осигуриха с дарения и средствата за нея. Други знакови имена от историята на клуба – Димитър Пенев, Георги Велинов и Пламен Марков, уважиха идеята и поведоха акцията за поставянето на венците, която тръгна от стадиона на ЦСКА.

Ето как анонсираха нейното осъществяване организаторите – привърженици:

“Скъпи приятели, скъпи фенове на ЦСКА,

Всички ние знаем, че без минало няма история. Затова по случай 73-ия рожден ден на любимия ни клуб решихме да се преклоним пред онези герои, без които ЦСКА нямаше да го има. Те вече не са сред нас, но техните имена завинаги ще останат записани със златни букви в историята!

Имената им ще бъдат неизменна част от музея на “Българска армия”. Благодарение на тях и ние сме там.

Ние сме част от милионите фенове, които безкрайно много обичат ЦСКА. И като такива решихме на нашия рожден ден да отдадем заслуженото на десет велики легенди. Знаем, че има още стотици като тях, но нека започнем от някъде.

Днес, на 5 май – рождения ден на ЦСКА, поставяме венци на гробовете на Георги Найденов, Крум Милев, Гаврил Стоянов, Иван Колев, Стоян Орманджиев, Манол Манолов, Нако Чакмаков, Крум Янев, Никола Цанев и Стефан Божков.

Благодарим на всички, които се включиха в нашата инициатива и обещаваме, че никой от великите футболисти от историята на ЦСКА няма да бъде забравен!

Честит рожден ден на нашата любов! Честит рожден ден, ЦСКА!”