fbpx

Григор отпадна от турнира на двойки в Монако

След успешните си мачове и победи на сингъл по-рано днес, Григор Димитов и Давид Гофен отпаднаха на двойки в Монте Карло.

Българо-белгийският тандем, който неведнъж сме виждали да играе заедно в различни турнири, отстъпи с 4:6, 3:6 от южноамериканската двойка Ариел Мехар/Гонсало Ескобар.

Едва ли резултатът е изненада, защото за всички е ясно, че Димитров и Гофен използват този мач по-скоро за навлизане във форма и допълнително време на клей корта, докато техните противници от Уругвай и Еквадор са тенисисти, предпочитащи играта на двойки.

А и не е маловажен факта, че Димитров и Гофен по-рано днес играха мачове на сингъл, които спечелиха в два сета. Те имат сблъсъци и в утрешната програма на сингъл, заради което участието на двойки логично не бе приоритет за тях.

Южноамериканският тандем на Бехар и Ескобар започна доста по-силно и мотивирано мача, като постигна ранен пробив, а той в крайна сметка бе достатъчен за спечелването на първия сет с 6:4.

В тази част Димитров и Гофен имаха шанс да се върнат в играта при резултат 5:3 за съперниците им, когато пропиляха два брейкбола.

Вторият сет бе далеч по-интригуващ, като започна с бърза размяна на пробиви.

Бехар и Ескобар обаче отново стигнаха до брейк за 3:2 в тяхна полза, пробиха и в деветия гейм, за да подпечатат успех с 6:3 в сета и спечелването на мача.