fbpx

Григор отпадна още след първия мач в Рим

Григор Димитров отпадна още в първия кръг на Мастърс турнира на клей кортове в италианската столица Рим.

Първата ни ракета загуби с 4:6, 6:7 от испанският квалификант Алехандро Давидович Фокина, който е №48 в световната ранглиста.

Димитров изигра нов безличен мач, изпъстрен с много грешки и в много моменти видимо недостатъчна мотивация за победа.

Това е негова трета поредна загуба, като по същия безславен начин българинът напусна и Мастърса в Мадрид преди седмица, където го победи непретенциозният южноафриканец Лойд Харис.

Днес го надви Алехандро Давидович Фокина в първия мач помежду им, като с доста повече мотивация и отлична игра в защита, испанецът заслужено намери място във втория кръг на турнира.

Още с началото на мача се видя по-голямата агресия на Давидович Фоикина, който се защитваше отлично и просто чакаше Григор да сбърка, а това се случващо често.

Все пак българинът успяваше да взима подаванията си докато не дойде седмият гейм и пробивът за испанския му опонент.

А пробивът дойде в класически стил за Григор – с двойна грешка. Българинът водеше с 40:15, последва хубав минаващ удар на Давидовчи Фокина, две топки в аут на Гришо и кошмарната двойна грешка.

Шансът за рибрейк обаче дойде бързо, още в следващия гейм Гришо можеше да се върне в сета, но дори и на втори сервис опонентът му се спаси с хубав форхенд по правата.

Така Давидович Фокина поведе с 5:3, нямаше особен проблем да затвори първия сет с 6:4.

Във втория сет за съжаление нямаше особена промяна в играта на Григор. Безлична, с доста грешки и в доста моменти сякаш без никакво желание.

Двамата пропуснаха шансове за пробив в първите два гейма, докато не дойде шестата част и първото пробуждане на Гришо в мача.

Давидович Фокина допусна две двойни грешки и даде аванс от 40:15 на Григор, който този път се възползва от открилия се шанс и поведе с 4:2 гейма.

Проблясъкът обаче бе твърде кратък, защото още в следващия гейм. Димитров върна жеста с двойните грешки, за да даде брейкбол на испанеца, а след това грешка от смач затвърди рибрейка.

Григор изпусна златния си шанс в десетия гейм, когато водеше с 5:4 и стигна до два сетбола. Българинът обаче ги пропиля, а при отразяването на единия от тях, Давидович Фокина нарани ръката си и се наложи медицински таймаут за спиране на кървенето.

Това не се отрази на играта на испанеца, който докара нещата до тайбрек, в който се разправи с Димитров с резултат 7:2.

Този тайбрек стартира леко комичено с по двойна грешка от двамата, но след това колебанията на Гришо продължиха, а пределно мотивираният Алехандро Давидовчи Фокина заслужи победата си.