fbpx

Григор Димитров започна с трисетова победа участието си в Париж

Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна четвъртата си поредна победа срещу Ришар Гаске от Франция и след 6:1, 4:6 и 6:2 продължава напред към втория кръг на турнира от категория Мастърс в Париж.

35-годишният представител на домакините затрудни доста първата ни ракета, особено във втория сет, но все пак Гришо успя да го елиминира. Това беше общо деветия сблъсък помежду им.

В мача си от втория кръг, който по всяка вероятност ще бъде утре, съперник на Григор ще бъде Карен Хачанов от Русия.

И двамата тенисисти взимаха своите сервис геймове, но в четвъртия гейм Димитров първи успя да пробие и да поведе с 3:1. Гришо играеше все по-уверено и затвърди пробива си, печелейки собственото си подаване на нула, а след това проби Гаске още веднъж за 5:1. В крайна сметка Григор затвърди силното си представяне, като безпроблемно затвори сета – 6:1.

Французинът спечели подаването си в първия гейм на втората част, а макар Григор да изостана с 15:30 във втория, успя да изравни – 1:1. И двамата печелеха подаванията си, като това продължи да се повтаря, но за разлика от предходната част, сега френският ветеран бе по-увереният тенисист и в крайна сметка изравни резултата след 4:6, осъществявайки първия си пробив в мача в последното разиграване на втория сет.

Гришо отново превключи на правилната скорост и проби Гаске още в първия гейм на третата част, а след това затвърди брейка за 2:0, а след това при 3:1 в своя полза стигна до брейкпойнт. Опитният му противник обаче намери начин да се спаси и намали до 3:2. Умората обаче сякаш си казваше думата в играта на Гаске и Димитров отново проби – този път за 5:2.

Българинът стигна до първия си мачбол при 40:30, а той се оказа и единствен, след като Гаске върна топката в аут и така Димитров спечели с 6:2 и 2-1 сета.