fbpx

Григор Димитров започна годината с категорична победа

Григор Димтиров започна новия сезон в тениса с уверена победа. Той се наложи с 6:3, 6:3 над австралиеца Андрю Харис.

Мачът бе от втория кръг на турнира “Murray River Open”, който е официална репетиция за започващото през следващата седмица Открито първенство на Австралия. По този начин Гришо се класира за третия кръг, където го очаква друг австралиец – Алексей Попирин.

В днешния мач на Димитров особена интрига нямаше, което не бе особена изненада. Все пак говорим за мач между световния №19 и заемащия 232-о място в ранглистата Андрю Харис.

Нивото помежду им бе коренно различно, но това сякаш бе перфектният начин за Гришо да започне сезона. Успехът не му коставше невероятни усилия, като Димитров проведе много спокоен и уверен мач, първи за него след няколко месеца далеч от корта.

За час и 8 минути игра той успя и да зарадва колоритната българска тълпа в Мелбърн, която очевидно ще преследва първата ни ракета по време на мачовете му в Австралия.

Гришо успя да псотиген три пробива в първия сет, като от своя страна също допусна един брейк, който за щастие не с еоказа фатален. Това му помогна да спечели частта с 6:3.

Във втория сет нещата бяха доста по-категорични в игрово отношение. Гришо и за момент не допусна колебание, като в началото направи пробив на нула, а след това спокойно доигра мача.

Българинът се пестеше, когато Андрю Харис сервираше, а влагаше нужните услия, за да печели собствените подавания, с което по доста уверен начин затвори и втория сет с 6:3, а това му донесе победен старт на сезона.