fbpx

Григор Димитров отпадна още след първия мач в Маями

Григор Димитров отпадна още след първия си мач на първия за годината Мастърс турнир, този в Маями.

Българинът загуби от бритенеца Камерън Нори с 5:7, 5:7 за час и 56 минути игра.

Със сигурност разочароващ резултат срещу световния №56, в първия мач между двамата тенисисти до този момент. Григор определено не изигра най-добрия си мач, като отново като основна причина за това може да се каже, че бе травма.

Контузията се отрази най-вече след средата на втория гейм, в който Григор видимо не бе в добро състояние. Той играеше само от средата на корта и трудно се движеше.

В тези мигове Димитров просто отказваше да гони ударите на съперника, а това логично му коства участието в турнира. В миговете, когато Гришо успяваше да се движи и да играе по добре познатия начин, ясно си личеше сериозното му превъзходство пред Камерън Нори.

Много от играчите днес имаха проблем с горещото време в Маями, но за мача на Гришо температурата спадна до 25 градуса и духаше вятър, като едва ли точно това бе причина за проблема му. По скоро ставаше въпрос за травма, като припомняме, че проблем в кръста бе основната причина за края на участието му на Australian Open.

Така към трети кръг на турнира продължава Камерън Нори, който ще се изправи срещу представителя на домакините Тейлър Фриц.