fbpx

Голям обрат и първа победа над топ 100 играч за Адриан Андреев

Младият ни талант в тениса – Адриан Андреев победи представителя на топ 100 Лойд Харис от ЮАР с 1:6, 6:3, 6:4, за 2 часа и 18 минути игра.

Двубоят бе от първия кръг на турнира от категория АТР 250 в Сингапур, където Андреев участва с “уайлд кард” от организаторите.

Така само в рамките на месец, той успя да постигне втората си победа в основна схема на АТР турнир. И тя дойде след впечатляващ обрат срещу световния №81, играч с далеч повече опит, а и с 342 позиции пред Адриан в ранглистата.

Ллойд Харис е втора ракета на родината си ЮАР, като само преди седмица бе част от третия кръг на Australian Open. 19-годишният Адриан Андреев обаче направи така, че на корта изобщо да не си личи разликата от 342 позиции помежду им.

Днес за него мачът започна доста трудно, като в първия сет той не намираше отговор на изключителния сервис на Ллойд Харис. Със сигурност начален удар, с какъвто Андреев едва ли се е сблъсквал в нискоразрядните турнири.

Това доведе до убедителното 6:1 в полза на южноафриканеца, но с началото на втория сет Адриан заигра по-добре, а и умело вкарваше съперника в разигравания, където вече имаше техническо предимство.

Трябва да отбележим, че и съдбата имаше голяма роля, защото при 3:3 във втория сет Харис контузи глезена си, а това наложи медицинска помощ. След нея той трудно стъпваше в продължение на няколко минути, които бяха достатъчни на Андреев да спечели втората част.

Третият сет обаче бе истински трилър, най-вече заради невероятната борбеност на Адриан Андреев.

Той направи и невъзможното, за да отрази 12 точки за пробив. Наистина изключителен характер от младия българин, който върна няколко наглед абсолютно невъзможни топки, които отчаяха Харис.

Така се стигна до деветия гейм, в който Харис поведе комфортно с 40:0, но Андреев не се предаде и осъществи голям обрат, за да направи пробив.

Вече с преднина от 5:4, той само трябваше да вземе подаването и го направи, постигайки най-голямата си победа до този момент.