fbpx

Футболният Левски ще има нов английски собственик

Закъсалият финансово Левски ще има нов собственик, обяви настоящият такъв Наско Сираков. Бизнесменът е англичанин, който е ситуиран в Ню Йорк. Очаква се сделката да е финализирана до десетина дни, добави още Сираков.

“Това са преговори и кореспонденция за повече от шест месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите, те работят от четири дни. Левски ще има нов собственик – каза настоящият притежател на мажоритарния пакет от акциите на клуба. –  Когато е завършено всичко, той ще излезе и ще ви запознае с нещата. Договорили сме се.

Поема всички задължения, осигурява издръжка, с която да се върне клуба там, където му е мястото. И приоритет №1 е построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин.

Изпращаме най-тежката година в “синята” история, но когато дойдох преди една година, единственото, което обещах беше, че Левски ще го бъде и няма да фалира. Мисля, че сме го изпълнили. Не съм обещавал резултати, но сега ви ги обещавам.

Човекът няма нищо общо с политика и политически обвързаности.

При всички положения ще имаме нужда от съдействие от държавните органи за новия стадион. По желание на новия собственик аз ще остана като президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част.”

Левски изпраща кошмарна година с осмо място в крайното класиране на Първа лига, както и с големи финансови проблеми, дългове и неплатени заплати от месеци към играчи и треньори.