fbpx

ФИФА забрани на ЦСКА да картотекира играчи

Лудогорец - ЦСКА

ЦСКА има наложена забрана от ФИФА, според която не може да картотекира нови футболисти. Причината за това е задължение от над 500 000 евро към един от бившите играчи на клуба – Юнес Бенжелюн.

39-годишният бивш френски защитник бе част от армейския клуб през сезон 2012/2013, като интересното е, че не записа нито минути за столичани след трансфера си от Локомотив (Пловдив). Но въпреки това тимът от “Българска армия” поне към момента е санкциониран заради него.

Наказанието означава, че воденият от Стойчо Младенов отбор засега няма да може да картотекира новите си зимни попълнения – Браян Морено и Маурисио Гарсес.

Другият любопитен факт в цялата ситуация е този – при привличането на Бенжелюн в ЦСКА именно Младенов бе треньор на клуба. Забраната за нови картотеки е отразена в системата на ФИФА – TMS. Тя ще бъде отменена, когато “червените” се разплатят с Бенжелюн.

Наставникът обаче бе категоричен, че не се притеснява от наложената забрана и вярва, че тя ще бъде отменена.

“Нямам притеснения за нищо. Това, което имахме за цел на лагера, го изпълнихме. Не ме притеснява проблемът за картотекиране, знам с какви хора работя. И с това ще се справят. Няма да се случи тази санкция. Ръководството ще направи необходимото”, коментира Младенов при завръщането на отбора от лагера в Турция.