fbpx

Федерер би драматично, но обмисля да се оттегли от “Ролан Гарос”

Роджър Федерер оцеля на корта на “Ролан Гарос” в ранните часове на неделя българско време, побеждавайки много трудно германеца Доминик Кьопфер със 7:6, 6:7, 7:6, 7:5. Двубоят продължи над 3 часа и половина, за да завърши в 00.43 ч местно време в Париж с познатия жест – вдигнатите победно ръце на Маестрото.

За първи път в близо 22-годишната му кариера той игра вечерен мач на “Ролан Гарос”, като дори нямаше публика, за да го оцени. Комплексът е празен след 22 ч местно време заради вечерния час – една от мерките срещу пандемията в страната.

39-годишният Федерер някак издържа физически на изпитанието, но намекна, че е възможно днес да обяви оттегляне от турнира.

“Утре ще анализираме – каза Роджър след победата си. – Имам нужда да реша дали да продължа или да взема отдих. Дали не е твърде рисковано да продължа да натискам, особено след толкова дълго време извън корта.

Няма да имам традиционната седмица почивка преди турнира в Хале, след това идва “Уимбълдън”… Сега се чувствам добре, но важно е как ще се събудя утре. Признавам, че не очаквах да спечеля три мача тук в Париж.”

Маестрото мина през три тайбрека срещу коравия Кьопфер, като нито за момент не доминираше в играта така, както сме свикнали да очакваме.

Чака го мач на осминафинал срещу играещия отлично и вече утвърден в топ 10 Матео Беретини, в който италианецът вече изглежда фаворит. Ако изобщо швейцарецът играе, защото изглежда, че обмисля да спре с участието си в Париж дотук.