fbpx

Ериксен от болницата: Няма да се предам!

Кристиан Ериксен

Агентът на Кристиан Ериксен разкри подробности около състоянието му, два дни след припадъка на терена по време на мача Дания – Финландия. Мартин Шуутс е неотлъчно до него в стаята му на 14-ия етаж на болницата “Ригоспиталет”.

Всички тестове, направени на сърцето, мозъка, кръвта и нервната система на играча са негативни, няма никакви проблеми и той се чувства добре. Треньорът на датчаните Каспер Хюлманд разкри, че във видеоразговор с него, играчът му казал.

“Няма да се предам! Ще играя пак футбол. Готов съм да тренирам, когато ме изпишат. От колко часа са тренировките…”

Дали ще играе футбол отново обаче е въпрос, който не той може да разреши. Лекарите не дават прогнози, но е напълно възможно това да е краят на кариерата му заради валидните вече от няколко години протоколи в такива случаи след претърпян сърдечен пристъп. Така бе с Икер Касияс преди година и половина – той направи подобен арест на тренировка в Порто и му бе забранено да играе професионално.

Агентът Шутс разказва как Симон Кяер, капитанът на Дания, му е пуснал видеа с подкрепата, която получава по стадионите на Евро 2020, от Санкт Петербург до Лондон.