fbpx

Един точен изстрел раздели Антоанета Костадинова от нов медал

Антоанета Стефанова

Антоанета Костадинова остана четвърта и изпусна бронзовия медал на 25 м пистолет в спортната стрелба на игрите в Токио 2020, след като загуби директната престрелка за третото място от китайката Сяо.

Българката влезе във финала с най-добър резултат, а там завърши сериите с 28 точни изстрела, с 2 по-малко от лидерките Виталина Бацарашкина (Руски олимпийски комитет) и Ким Минджун (Южна Корея), и равна с китайката.

Двете се изправиха в директно надстрелване от пет изстрела за бронза и азиатката го спечели с едно точно попадение повече от българката.

Костадинова изпусна да грабне втория си медал на игрите. Тя донесе единственото засега отличие за страната ни – сребро на 10 м пистолет.

Бацарашкина спечели нейната пряка надпревара с Минджун, въпреки че изоставаше преди последната петица. 24-годишната състезателка от Омск печели втората си титла в Токио, след като бе златна и на 10 м въздушен пистолет.

Така тя стана втората състезателка в историята на олимпийската стрелба, която прави дубъл в надпреварите на 10 м и 25 м.