fbpx

Джокович е в списъка за участници на Australian Open

Новак Джокович

Световният №1 Новак Джокович се появи в официалния списък с участници на Откритото първенство на Австралия.

Разбира се, до 17 януари има достатъчно време някои играчи да отпаднат от този списък по различни причини, но на този етап Джокович не се е оттеглил.

Както добре знаем, на Australian Open и изобщо в Мелбърн ще се допускат само ваксинирани тенисисти, а Новак Джокович винаги е отстоявал позиция против ваксините.

Той отказваше да разкрие ваксинационния си статус, което разбира се е негово право, но до последно създаваше впечатление, че изобщо няма намерение на участва в австралийските турнири. Подобна прогноза изрази и баща му Сърджан преди седмица.

Още вчера бяха повдигнати много въпроси, когато Сърбия бе част от жребия за отборния турнир АТР Cup, a е ясно, че страната няма как да участва, ако там не бъде първата ракета Джокович.

Все пак ATP Cup e в Сидини, където може да се участва и с 14-дневна карантина, без ваксина.

Днешната поява на Ноле в списъка за Asutralian Open все повече засили подозренията, че сърбинът все пак се е ваксинирал, за да защитава титлата си в любимия Мелбърн.

В мъжката схема на турнира от първите 30 в света единствен участие на този етап е отказал Маестрото Роджър Федерер, който все още не е напълно възстановен от операцията, на която се подложи.

При дамите пък най-голямата липса е тази на Серина Уилямс, която също пропуска надпреварата заради травма.