fbpx

Дългото чакане за “Ботев” (Враца) свърши

Прекалено дългото чакане на Ботев (Враца) за победа в елита най-сетне приключи.

Врачани спечелиха с 1:0 срещу Берое в последното си домакинство за годината, като с това постигнаха първи успех от 14 мача насам.

За последно Ботев усети вкуса на победа в разгара на лятото – още в началото на месец август, когато надви Царско село като гост, а от онзи момент последваха дълги четири месеца на разочарования.

Северномакедонският национал Дориан Бабунски отново бе големият герой за домакините, като с осмия си гол от началото на сезона той подари трите точки на своя тима. Това се случи в в 42-ат минута, когато Юли Ненов центрира отлично, а оставеният непокрит Бабунски с глава прати топката във вратата.

В крайна сметка този гол се оказа достатъчен за победата, която понеде временно изкачи Ботев на 11-о място с 16 спечелени точки.

Берое пък затвърди реномето си на абсолюрно домакински състав. Представянето на тима е коренно различно, когато мачовете се играят под Аязмото и далеч от Стара Загора.  Показателен е фактът, че днес те записаха своята седма загуба в девет гостувания от началото на сезона.

 

Колебливата форма остави Берое на седмото място в класирането с 24 точки.

Старозагорци имаха няколко добри шанса в мача, а най-чистият от тях се откри пред Тунгара още при резултат 0:0, но аткуващият халф от Мали пропусна.

Ботев (Враца) бе отборът с по-добрите шансове, а в основата на всичко интересно бе Дориан Бабунски. Северномакедонецът неслучайно е обект на интерес от водещите клубове у нас, а слуховете го свързват и с трансфер в чужбина още през зимата.