fbpx

ЦСКА загуби гостуването си на Бодьо/Глимт

ЦСКА

Далечният норвежки север се оказа невъзможна за превземане територия и от родния гранд ЦСКА.

“Червените” загубиха с 0:2 от местния Бодьо/Глимт в мач от групите на турнира Лига на конференциите.

Така в това най-северно гостуване в своята история, ЦСКА за първи път допусна гол и загуби от норвежки съперник, а и също така остана само с една спечелена точка от петте си мача в групата.

Разбира се, условията в намиращия се отвърд Полярния кръг град Бодьо бяха много тежки за българския тим, като изкуственият терен и минусовите температури поставиха момчетата на Стойчо Младенов в доста нетипична за тях среда.

А Бодьо/Глимт, който е отборът в най-добра форма в цяла Европа, успя отново да се възползва от неприветливия си климат, както го направи при разгромното 6:1 срещу Рома, както и срещу Зоря в този турнир.

Разбира се, визитата на едно от най-северните места в света, където изобщо можеш да играеш професионален футбол не бива да напълно да служи за оправдание на ЦСКА, защото за 90 минути родният тим така и не създаде опасно голово положение.

Опасностите не бяха много и пред българската врата, а мачът в Бодьо нямаше нищо общо със страхотния сблъсък с редица положения, който двата тима си спретнаха в София преди два месеца.