fbpx

България загуби и от Япония в Лигата на нациите

Българският национален отбор по волейбол продължи с кошмарното си представяне в турнира Лига на нациите.

Родният тим не успя да вземе гейм и на Япония, като загуби с резултат 0:3 (23:25, 18:25, 14:25).

Така след 13 изиграни мача в Лигата на нациите, България има едва две победи и 11 загуби.

Разбира се, че трябва да отбележим, че в тези мачове отборът ни бе в експериментален състав, но въпреки това активът и представянето ни са доста притеснителни.

От тези 11 поражения, които отборът записа, 8 бяха без дори да успеем да вземем нито гейм на противника, какъвто бе случаят и днес срещу Япония.

А японците със сигурност не са някаква световна сила във волейбола, но изглеждаха недостижими за нашите момчета.

Единствената добра новина за България от този турнир е, че изпадащи няма да има, заради което това предпоследно 15-о място няма да се окаже фатално.

Интрига днес имаше само в първия гейм, който стартира силно за японците. Те натрупаха ранна преднина, а в средата на частта дори дръпнаха с 19:13.

Разликата остана непроменена до 23:17, когато изглеждаше, че Япония ще успее лесно да затвори този първи гейм. В този момент обаче дойдоха най-силните минути на нашия тим в мача изобщо.

Сервисът на Мартин Атанасов заработи, както и блокадата ни, като нашият тим реализира пет поредни точки, за да съкрати изоставането си само на една точка при 22:23.

Японският щаб взе решително прекъсване, след което противника ни стигна до два геймбола. Пропусна първия, но при втория шанс атака през центъра сложи край на частта при резултат 25:23.

За съжаление във втората част, която отново тръгна силно за японците, не успяхме да видим това пробуждане от България. Още при 15:11 Япония се откъсна и продължи постепенно да увеличава аванса си, за да затвори гейма с 25:18.

Третия гейм се превърна в истински кошмар. Нашият тим видимо загуби всякакво желание за игра, а просто искаше този мач по-бързо да свърши.

Наистина в тези моменти сякаш японците бяха на тренировка, а дори отчаяният поглед на Силвано Пранди край страничната линия говореше достатъчно. Опитният специалист, видял всичко във волейбола, не намираше какво да каже на играчите си по време на техническите прекъсвания.

България логично загуби тази част с 14:25, с което остана на предпоследното място в класирането.