fbpx

Podcast

Арт Фиш

Артфиш е нова поредица, с водещ Гергана Ботева, в която ще говорим за изкуство и култура. Във всеки епизод ще Ви срещаме с  интересни, необикновени и талантливи хора, които ще гъделичкат любопитството Ви към театъра, танца, киното, музиката, модата, архитектурата, изобразителното изкуство, както и към многобройните нови арт форми, които търсят мястото си в съвременното творческо море.

Подкастът за култура на Българския спортен тотализатор

Арт Фиш 6-ти епизод

В епизод 6 на фокус е фестивалната ни култура, а поводът е началото на грандиозния Sofia Summer Fest, който започва днес на 16 юли в Южен парк 2. Богато разнообразие от кино, театър, музика, програма и забавления за деца, както и вкусна храна и напитки очакват софиянци и всички посетили града в следващите 78 дни.

Арт Фиш 5-ти епизод

АРТФИШ – подкастът за култура на Българския спортен тотализатор. Гости: – Петър Димитров, фестивален директор на A to Jazz Festival – Калина Христова, ръководител на департамент „Изящни изкуства“ в НБУ Следете Артфиш и в podcast платформите- Spotify, Google Podcast и много други.

Арт Фиш 4-ти епизод

 В този епизод на гости се радваме на неповторимото чувство за хумор на един от най-популярните ни млади писатели – Георги Блажев. Втората му книга с разкази – „И заживели обидено“ – е на пазара от март и се радва на огромен читателски интерес. Слушайте ни, за да научите за първите творчески опити на Жоро; защо отказва да се нарече „писател“; какво е общото между дърводелски метър и бебе-зебра, както и между любовта и футболната запалянковщина; къде отива хуморът, когато всички се обиждат; и какво в крайна сметка искат тези чудни същества жените.

Арт Фиш 3-ти епизод

В трети епизод говорим за кино с намигване към бунта на музиката от 80-те и си разказваме истории от жълтите павета на София от началото на века. Първият гост е Виктор Божинов, режисьор на филма, който вече спокойно можем да наречем „хита на пролетта“ – “Голата истина за група “Жигули”. Виктор разказва как снимките по време на пандемия всъщност се оказват истинско богатство; какво е „режисьорски камертон“ и хлъзгав жанр ли е музикално-комедийната драма; отиде ли си бунтът от душите на порасналото поколение на 70-те и 80-те и как съвременните творци се опитват да напипат пулса на младите. Няма да пропуснем и темите за авторските права и плановете на Виктор Божинов за следващи продукции.

Арт Фиш 2-ри епизод

Във 2-рия епизод на Артфиш обръщаме внимание на книгите и музиката. Ще полюбопитстваме как те ни подадоха ръка да преминем по-леко през странната 2020г. и дали влезнахме по-малко напрегнати в 2021г. Ще погледнем напред към бъдещето, новите планове и проекти. В първата част ни гостува Свилен Ноев или по-известен на света като Свилен от „Остава“. В един забавен и лежерен разговор ще ни разкаже какво го е спасило по време на локдауна, за промяната в музикалните среди, за музикалните платформи, огромната работа, която стои зад издаването на един музикален хит и хейта в социалните мрежи, за младите изпълнители, книгите, поезията, за новите планове, соловия му проект, бъдещи концерти и още куп интересни неща.

Арт Фиш 1-ви епизод

В 1-я епизод на Артфиш отиваме на гости на Съюза на артистите в България, за да си поговорим с неговия председал Христо Мутафчиев и с Илко Ганев – експерт театър и връзки с обществеността. Поводът за срещата е предстоящата церемония по връчването на наградите „Икар“, която тази година отбелязва и 100-годишнината на съюза.