fbpx

Антоанета Костадинова спечели сребърен медал в Токио

Антоанета Стефанова

Българската състезателка по спортна стрелба Антоанета Костадинова донесе първи медал на България на Олимпийските игри в Токио.

35-годишната Костадинова взе среброто на 10 метра пистолет с 239.4 точки.

Българката водеше почти през цялото време на елиминационния финал. Преди последния тя изстрел имаше преднина от 0.5 точка пред Виталина Бацарашкина, но в ключовия момент постигна само 9.0 и рускинята се възползва и с 10.4 си осигури златото с нов олимпийски рекорд за финал от 240.3 точки

С бронза се окичи победителката от квалификациите Рансин Цзян (Китай) с 218.0 точки.

“Благодаря на всички, които са замесени в процеса, довел до медала. Благодаря на човека, който е до мен. Този медал е само за него – треньорът ми”, каза развълнуваната Костадинова пред БНТ.

“В момента не оценявам, че съм загубила златото, а се радвам на среброто. Всеки един от нас е дошъл за медал, без значение с какъв цвят. Медалът от Олимпиада не може да бъде сравнен с такъв от което и да е друго състезание”, сподели Тони.

“Вярвам, че след като една жена уреди личния си живот и има съпруг, който я подкрепя, и прекрасни деца, това помага. Двете ми деца са моето злато. Имам още една дисциплина, не съм приключила”, добави Костадинова.


Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo