fbpx

Ансамбълът спечели и трите световни купи за сезона

Ансамбълът на България в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова спечели крайните класирания за световните купи за сезона в многобоя, както и в надпреварите с пет топки, и 3 обръча и 2 чифта бухалки. През годината се провеждат четири кръга от Световната купа – в София, Ташкент, Баку и Пезаро, като накрая според спечелените точки се прави класиране за годината.

Последното ог тези състезания бе в италианския град Пезаро през този уикенд, като в него българският ансамбъл спечели сребърен медал в многобоя, но остана без отличие на отделните уред – на пет топки се класира на пето място, а на три обръча и два чифта бухалки – четвърти.

В София и Баку взехме злато в многобоя, а със среброто в Италия оставаме първи в класирането при ансамблите. България има и първи места на 5 топки, както и на 3 обръча и два чифта бухалки (София и Баку).

В крайното класиране по медали за Световната купа на първо място е Русия – общо 27. България е втора (19 медала общо), като е равна по златни отличия (по 10) на руския състав.