fbpx

Анди Мъри или аржентинец за старта на сезона на Григор

Григор Димитров

Григор Димитров може да стартира сезон 2022 в тениса с мач срещу бившия №1 Анди Мъри.

Българинът стартира годината с турнира от категория АТР 250 в Мелбърн, където е трети поставен и автоматично пропуска първия кръг.

Във втория кръг той ще очаква победителят от мача между британския носител на три титли от Шлема – Анди Мъри и аржентинеца Факундо Багнис.

Както добре знем, Анди Мъри е далеч от най-добрата си форма заради множеството контузии в последните години, но все пак показва страхотен характер и опитва да бъде близо до елита на тениса.

Макар и №134 в света, той все пак е фавори срещу аржентинеца Факундо Багнис, който е №76 в света, а 55-ата позиция от 2016-а е най-доброто му класиране във вече над десетгодишната професионална кариера.

Григор Димитров също така ще се впусне в надпреварата на двойки, където с партньора си Давид Гофен, ще срещне нидерландците Матве Миделкооп и Ботик Ван Де Зандсхулп.

Добрата новина за Григор от жребия на сингъл е, че той попадна в долната част на схемата и се размина с първия поставен Рафаел Нада. Така до финала, единственият играч с по-висок ранкинг, който Григор може да срещне, ще бъде американецът Рейли Опелка.