fbpx

Юношите ни биха и Сърбия в квалификациите за Евро 2022

Юношеският национален отбор на България до 17 години постигна нов престижен успех в квалификациите за Европейското първенство следващата година.

Родният тим победи с 2:0 Сърбия, като по този начин си гарантира едно от първите две места в групата и място в следващата фаза.

Преди дни юношите ни победиха и Хърватия с 1:0, а в сряда се изправят срещу Лихтенщайн в последния мач от тази група, който България би трябвало да спечели без проблем.

Днешната победа в сръбския град Стара Пазова дойде с две попадение в рамките на 10 минути през второто полувреме.

Резултатът откри талантът на Славия – Роберто Райчев след час игра, а вече записалият два официални мача за мъжкия тим на Левски – Асен Митков, се разписа за 2:0.

Така след два мача България е с 6 точки и без допуснат гол на върха. Сърбия и Хърватия пък имат по три точки и ще се изрпавят в директен сблъсък в сряда, когато родният тим играе с аутсайдера Лихтенщайн.

Напред ще продължат първите два тима в групата, единият от които със сигурност е България. Заключителната фаза от квалификациите ще се състои през пролетта, а Европейското първенство ще се проведе през месец май в Израел.