fbpx

Вики Томова отпадна от турнира в Санкт Петербург

Виктория Томова отпадна още в първия кръг на силния тенис турнир в Санкт Петербург. Втората ни ракета загуби от 19-годишната китайка Ксиню Уанг с 1:6, 7:5, 5:7 за 2 часа и 12 минути.

По този начин Томова изпусна страхотен шанс да се изправи срещу двукратната шампионка от Шлема Светлана Кузнецова във втория кръг на турнира.

Днешният мач беше сблъсък между две квалификантки, като Томова имаше предимство от 17 позиции в ранглистата пред световната №159 Уанг.

Мачът се превърна в истинска драма, особено във втория сет, в който двете си размениха общо девет пробива в рамките на 12 гейма.

Началото на този решителен сет бе за Уанг, когато натрупа аванс от 5:2, като със сервис в своя полза изглеждаше, че лесно ще затоври мача.

Томова обаче проби и остана в мача, но след това започна следващия гейм с изоставане от 0:40 и три мачбола в полза на китайката.

Втората ни ракета показа характер и спаси тези три мачбола, а след това трябваше и да спасява четвърти такъв, за да продължи битката си в двубоя.

При резултат 5:4 в полза на Уанг, Вики Томова отново проби за 5:5, но не се възпозлва от психологическото си предимство, явно изцедена от силите, които хвърли в последните няколко гейма.

Така последваха две последователни части в полза на Уанг, който със 7:5 в третия сет, успя да спечели мача с 2:1 сета и продължава напред в Санкт Петербург.