fbpx

Вики Томова отпадна от турнира в Дубай

Виктория Томова изигра силен мач, но не успя да поднесе сензация срещу световната №18 Елизе Мертенс.

Втората ни ракета загуби с 6:4, 2:6, 4:6 двубоя срещу белгийката от първия кръг на турнира от категория WTA 1000 в Дубай.

Българката имаше късмет, като попадна в основната схема като “щастлива губеща”, благодарение на отказването на Фиона Феро, макар да не бе успяла да преодолее квалификациите.

И Вики Томова изигра отличен мач, но в крайна сметка допусна обрат срещу намиращата се със 121 места пред нея Мертенс.

Първият сет бе доста драматичен, като в общо десетте му гейма двете си направиха седем пробива. За щастие пробивите бяха с един повече за Томова, която спечели сета с 6:4.

Оказалият се решителен пети гейм бе на сервис на Мертенс, но Томова показа изключителен дух. Тази част премина през общо 8 равенства от 40:40, като в крайна сметка българката успя открадне победата.

Елизе Метенс бе доста по-категорична във втория сет, когато с два пробива и убедителна игра успя лесно да стигне до 6:2.

Решителният трети сет премина през размяна на пробиви. Така деветият гейм дойде при резултат 4:4, но за съжаление в него Вики Томова допусна пробив на нула, предоставяйки шанс на белгийксата си опонентка да сервира за мача.

Но за Мертенс този последен сервис гейм не бе никак лесен, защото Томова имаше два брейкбола, които за съжаление пропиля и трябваше да се прости с участието си в турнира.