fbpx

Вики Томова не успя да преодолее Корне

Виктория Томова

Виктория Томова отпадна от Откритото първенство на Австралия след загуба в първия кръг от Ализе Корне.

Първата ни ракета при жените мина през три кръга на квалификациите, за да си осигури място в основната схема, но срещата с опитната французойка бе спечелена от Корне с 6:3, 6:3. Двете останаха на корта 1 час и 33 минути, а интрига и добър тенис изобщо не липсваха.

Томова не си тръгна от Мелбърн без бой – тя проби още в първия гейм от мача и показа, че не е стигнала до основната схема случайно. След това сетът стана хаотичен – три брейка за Корне, още един за Вики, като при 5:3 французойката сервира и затвори тази част.

Тя е спечелила 6 титли на ниво WTA, стигна няколко пъти на ръба на топ 10 в ранглистата (№11 е най-високото и класиране) и изобщо не може да се сравнява като опит на това ниво с българката.

Томова започна седмицата като №118 в света, но със сигурност ще е поне с 10 места по-напред и на ръба на първата стотица от следващия понеделник.

Вторият сет стартира с маратонски гейм на подаване на българката, която след две спасени точки за пробив и 4 изравнявания, все пак го спечели.

Не се случи така обаче на следващите две нейни сервирания, в които Корне проби, за да стигне до 5:1 в своя полза.

При 5:2 Томова върна единия пробив и проблесна надежда да се върне в играта, но само за да затвори Ализе мача с рибрейк за 6:3.