fbpx

Тайбе Юсеин и Едмонд Назарян повеждат борците на европейското първенство

Големите фигури на българската борба Тайбе Юсеин и Едмонд Назарян се връщат в състава на националните ни отбори за европейското първенство във Варшава, което стартира от понеделник. И двамата за последно се бориха на континенталния шампионат през миналата година, като Назарян взе титла в дебюта си при мъжете, а Юсеин се окичи с бронз. През есента капитанката на националките претърпя операция на коляното.

Пета европейска титла в полската столица ще гони Биляна Дудова, която ще стартира при 59-килограмовите. Само преди дни тя стана първа на турнира “Дан Колов” в Пловдив и взе приза за най-добре представила се българска състезателка. На тепиха ще излязат още спечелилите олимпийски квоти Миглена Селишка (50) и Евелина Николова (57). А Юлияна Янева ще се бори в категория до 72 кг, в която през месец декември завоюва световната купа.

В състава са още София Георгиева (65) и Мария Оряшкова (76), които на “Дан Колов” взеха злато и сребро, както и Сезен Белберова (55).

При мъжете в класическия стил на тепиха ще излезе Кирил Милов (97), който също е с квота за Токио 2020. Треньорският щаб ще разчита и на Стоян Кубатов, спечели титлата на “Никола Петров” миналата седмица. Отборът ще бъде воден от Елис Гури и Илиян Георгиев. Селекционерът Армен Назарян и помощникът му Бисер Георгиев ще продължат работа с останалата част на тима, която се подготвя за олимпийската квалификация в София от 6 до 9 май.

В свободния стил при мъжете в състава след травма се връща Мирослав Киров (74). Сили ще мерят още Георги Вангелов (61), който е с квота за Токио 2020, както и носителят на златния пояс “Дан Колов” Микяй Наим (57).