fbpx

Стойка Кръстева осигури втори олимпийски медал за България

Боксьорката Стойка Кръстева стигна полуфинал в категория до 51 кг на олимпийския ринг в Токио и гарантира втори медал за България от летните игри. Не е ясно какъв ще е той, но българката вече няма как да остане без отличие,. След първата седмица на игрите сме само с един медал – среброто на Антоанета Костадинова в спортната стрелба.

Стойка осигури втория, след като победи безапелационно китайката Юан Чан (Китай). Българката спечели с 4-1 съдийски гласа, като бе по-добра и в трите рунда. Тя не позволи никакви колебания и вдигна победно ръце.

Следващата съперничка на Кръстева ще е представителката на домакините Цукими Намики (Япония), разбила с 5-0 гласа Лорена Валенсия (Колумбия). Другата двойка е между Ютамас Житпонг (Тайланд) и Бусе Нас Чакъроглу от Турция.

“Имахме по-добра стратегия, оказа се печеливша – каза двукратната европейска шампионка Кръстева пред БНТ веднага след успеха. – Това бе ключово за победата. Тренирахме здраво, за да покажем най-доброто тук. Какъв ще е медалът – ще видим, но аз влизам смело във всеки мач. Ще изградим стратегия и за следващата съперничка. Най-важното са трудът и екипната работа.”