fbpx

Спорт Тото със 106 щанда в Inmedio, до края на годината ще има и бетинг залози

Днес беше разширено партньорството между Спорт Тото и Лагардер Травъл Ритейл – компанията, оперираща търговските марки Inmedio, Relay и 1Minute.

По време на официалната церемония Любомир Петров – изпълнителен директор на Български спортен тотализатор и Младен Йорданов – изпълнителен директор на Лагардер Травъл Ритейл България, символично отбелязаха разрастването на съвместната дейност между двете компании на национално ниво.

Откриването на новия Тото пункт в магазин Inmedio на ниво партер в The Mall, се проведе в присъствието на гости и официални лица, както и десетки почитатели на Спорт Тото. За доброто настроение се погрижи чаровната водеща Марина, която изненада присъстващите с вълнуващи подаръци от тотализатора.

Изключително удобните локации на магазини Inmedio, Relay и 1Minute са още една възможност за участниците в числовите и лотарийните игри на Спорт Тото, да не пропуснат в забързаното ежедневие любимите тиражи и да се възползват от изключително атрактивните печалби.

Само преди броени дни фаворитката сред игрите – “6 от 49” изстреля във висините на финансово безгрижие участници от Пловдив и София. Те спечелиха съответно по 8 431 135 лева и 2 110 714 лева, с което тото милионерите в България станаха 114.

Г-н Любомир Петров отговори на въпросите на ТОПСПОРТ след официалната церемония по време на днешното събитие.

Разкажете повече за днешното събитие

– Става дума за 106 магазина Inmedio. Във всички тях ще разположим наш щанд. Той ще бъде с лотарийни билети и традиционните игри на Спорт Тото. В 101 от пунктовете ще се приемат залози за цифровите игри, а във всички ще има лотарийни билети. Преговаряме и с много други вериги магазини и бензиностанции, за да може скоро да отворим още пунктове. Идеята е да разширим на стабилно ниво базата ни за продажби.

Кои игри са по-предпочитани към момента, лотарийните или класическите 6/49, 5/35?

– В класическите, цифровите игри, за които говорите, имаме стабилен поток от играчи, които всеки път си играят повечето тях. Даже с едни и същи числа. Повечето печеливши в големите джакпоти са хора, които по 20, 30, 40 години играят с един и същи числа. Математически вероятността да се падне твоята комбинация е много по-голяма, отколкото ако случайно някой път пуснеш един фиш с някакви числа. Имахме ръст при по-големия джакпот с около 30% изцяло нови играчи. След падането на джакпота малко спадна, но фактически имаме около 15% изцяло нови играчи.

Бившият футболен съдия Христо Ристосков е тото милионер два пъти. Той ли е най-интересният случай или има и други подобни?

– Не си спомням да има други подобни. Това е интересен въпрос. Трябва да го проверя в данните, за да бъда коректен в отговора си.

Как се увеличава продажбата на моментните лотарийни игри?

– Там имаме над 100% ръст само в нашите обекти – в тото пунктовете. Те не са най-доброто място за продажба на лотарийни игри. Точно заради това започнахме да работим с такива големи контрагенти. Потокът на хора там е различен и съответно продажбите се вдигат. Хората го виждат. В тото пунктовете влизат хора, които традиционно си играят цифровите игри.

В какво състояние наследихте тотализатора и какво успяхте да свършите във Вашата първа година на управление?

– Първо трябваше да стабилизираме дружеството финансово. С тази задача се справихме доста успешно. 2020-а ще завършим с над 5 милиона оперативна печалба. Това за всеки един мениджър е най-важната задача – да имаш финансово стабилно дружество. Започнахме подготовка за подмяна на цялата IT инфраструктура. Включително нова платформа, с много нови възможности, с мобилно приложение. За да стигнем до още повече играчи. Направихме доста промени в лотарийните игри. Имаме план всеки месец да пускаме нова лотарийна игра. За да поддържаме интереса на играчите.

Кога да очакваме в Спорт Тото да има и бетинг залози?

– Работим усилено по този въпрос. Ще се постараем до края на годината да се качи, възможно най-бързо. Ще се опитаме дори още лятото да стартираме с този проект. Обвързано е с новата платформа, по която работим.

Какви са другите предстоящи проекти?

– Планираме и много събития през годината. Миналата година направихме някои много добри събития с плажен футбол, сега планираме и плажен волейбол. Имаме и едно събитие на Банско, свързано със зимните спортове. Гледаме да влизаме в час всеки един сезон, с различните видове спорт. Подкрепяме и различни култури събития.

Интервю: Топ Спорт | Ангел Домусчиев