fbpx

Славия сменя името на стадиона си заради Александър Шаламанов

Александър Шаламанов

Славия ще кръсти стадиона си “Александър Шаламанов”. Великият играч на “белите” и националния отбор на България си отиде от света на 80-годишна възраст в понеделник.

Новината за промяната обяви президентът на клуба Венцеслав Стефанов специално за списание “Спринт”.

“Шаламанов е знамето на Славия в последните 6 десетилетия без да подценявам никого от останалите велики футболисти на клуба, разбира се – каза Стефанов. – Остана верен на Славия до сетния си дъх.

Пример за разностранен спортист, за страхотен футболист, за уникален спортсмен. Добронамерен, позитивен, усмихнат, Шами е истинският славист и пример не само за всички слависти, но и за всички младежи, които искат да спортуват.

Категоричен съм, че Шаламанов е събирателен образ на всичко най-добро, което може да даде футболът на младите. Затова и занапред стадионът ще носи неговото име. Призовавам славистите да приемат новото име на стадиона като благодарност към Александър Шаламанов за всичко, което е направил за Славия и българския спорт.”

Поклонението пред големия футболист, но и участник на зимна олимпиада в ските за България, ще се извърши на 30 октомври (събота) от 13.00 часа в гробищен парк “Бояна”.