fbpx

Селекционерът на волейболните ни националки напусна

България волейбол

Иван Петков вече не е селекционер на България.

Това стана факт след среща между него и Любо Ганев, на която треньорът е обявил, че има други планове за бъдещето си, като двете страни са си стиснали ръцете и са си пожелали успех.

“Изключително съм благодарен на Иван за свършеното през последните години. Треньорът изпълни поставената цел да изравни интереса към нашите дами с мъжкия национален отбор. Еуфорията около мачовете на Европейската златна лига и Европейското първенство скоро няма да бъде забравен. Пожелавам успех на Петков в бъдещите му начинания. Вратата към БФ Волейбол винаги ще бъде отворена за него”, коментира президентът на федерацията Ганев пред официалния сайт на родната централа.

В момента на клубно ниво Петков е треньор на украинския шампион Прометей, с който се класира за Шампионската лига.

Все още няма яснота относно това кой ще го замести на поста в националния отбор.

“Има моменти, в които обаче и тежките решения трябва да бъдат взети. Като това да не продължа да бъда треньор на националния отбор. Изживявам доста това решение, защото съм емоционално свързан с този отбор. Благодаря на всички момичета, с които имахме възможност да работим за развитието на отбора в името на България и българския волейбол. Благодаря ви за себераздаването – че оставяхте сърцата си в тренировки и мачове, че вярвахте в общите ни идеи и цели, че запалихте искрата у феновете на волейбола у нас и ги накарахте да вярват в женския национален отбор. Че накарахте България да заобича този отбор, а по този начин вярвам, че запалихте и доста деца да тръгнат по вашия път във волейбола”, пък бе коментарът на Петков.