fbpx

САЩ не спечели нито един медал в първия ден на Игрите

Токио 2020

Първият официален ден на Олимпийските игри в Токио не мина по план за най-титулуваната страна в тези надпревари – САЩ.

Обикновено американците са машина за печелене на медали на Игрите и това не прави изключение в първите им дни. За първи път от 1972-а делегацията не успя да спечели отличие в откриващия ден.

За последно това се случи в ден, в който родителите на много от настоящите атлети не бяха родени – на Игрите в Мюнхен.

“Малко съм шокирана, трябва да призная. Напълно очаквах да спечелим медал”, заяви Брейди Елисън, която е трикратна олимпийска медалистка в стрелбата с лък и №1 в световната ранглиста. Тя и колежката и Макензи Браун бяха шокирани от Индонезия в отборната надпревара, а златният медал отидоха за Южна Корея.

Другите провали на американската делегация дойдоха на стрелба 10 метра стрелба с пушка при жените, където триумфира китайка, а надеждата на американките Мери Тъкър остана шеста. На 10 метра пистолет при мъжете иранецът Джавад Форухи постави олимпийски рекорд. В тази дисциплина американците останаха едва 10-и и 13-и.

В колоезденето Брендън Макнълти можеше да донесе медал на САЩ, след като се откъсна с бъдещия победител Ричард Карапас, но не издържа 20-ина километра преди края и бе застигнат от преследвачите.