fbpx

С инициативата „Добрият пример: #спортувам“ на 13 и 14 май ще бъде отбелязан Денят на българския спорт

        bTV Media Group, Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор организират на 13 и 14 май социалната инициатива „Добрият пример: #спортувам“, с която тази година ще бъде отбелязан Денят на българския спорт – 17 май.

По повод събитието в София, Велико Търново и Бургас ще се проведат турнири по различни спортове за деца и млади спортисти.

      На 13 май от 9:30 часа Националният стадион „Васил Левски“ ще е домакин на турнир по лека атлетика за деца, а вратите му ще са отворени за всички. От 10,00 часа зала „Асикс Арена“ в София ще приеме стотици млади спортисти в турнира по карате за „Купата на президента“. На 13 май още от сутринта най-добрите ни гимнастички ще премерят сили в държавното първенство в зала „София“, а олимпийските шампионки от ансамбъла ще се срещнат със своите фенове. Спортните площадки на парк „Възраждане“ ще предоставят възможност на любителите на баскетбола и волейбола да демонстрират своите умения.

       На 14 май във Велико Търново ще бъде открита нова баскетболна зала, а в Бургас пред плувния комплекс „Парк Арена“ ще има спортен празник. Инициативата „Добрият пример: #спортувам“ ще се пренесе и на басейн „Спартак“в София, където ще се проведе състезание за хора в неравностойно положение, както и в зала „Триадица“ за турнир по баскетбол в колички.

      „Масовият спорт е изключително важен за здравето на нацията. Надявам се с тази инициатива да успеем да накараме хората да открият физическа активност, която им харесва и която ще им донесе удовлетворение. Важно е да приобщим младите хора към спорта, да им създадем навици, да ги убедим в предимствата на спорта. Спортът означава здраве, дисциплина, работа в екип, възпитава ред важни за живота качества. Благодаря на bTV Media Group, че е наш партньор в тази инициатива и оцени важността на идеята да приобщим повече хора към спорта“, каза служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.

      “Спортът, независимо дали на любителско или професионално ниво, изгражда редица умения и качества. Щастливи сме да подкрепим тази инициатива в цялата страна и чрез нашите лица от спортната редакция на bTV да покажем, че добрият пример съществува навсякъде около нас – здравословен начин на живот чрез спорт за малки и големи“ – коментира Господин Йовчев, главен оперативен и изпълнителен директор на bTV Media Group.  

      Датата 17 май е обявена за Ден на българския спорт през 2006 година. Това е признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и деятели в областта на спорта, прославяли името на България. На 17 май 1894 г. в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария.