fbpx

Рекорден брой участници на Държавното първенство по спортна стрелба в София. Силен международен турнир на пистолет и пушка започва веднага след него в НСА

От 5-ти до 8-ми февруари в Националната спортна академия ще се проведе Републиканския шампионат по спортна стрелба с пневматично оръжие – пистолет и пушка . Над 230 състезатели от цялата страна в различните възрастови групи( юноши, девойки, мъже и жени)  ще вземат участие, като сред тях ще бъдат сребърната медалистка от Игрите в Токио Антоанета Костадинова и най-добрия ни представител на пушка Антон Ризов. За първи път в хандбалната зала на НСА на специално поставени 30 електронни мишени от разстояние 10 метра  ще бъде Държавното ни първенство . Техниката ще бъде на разположение и за предстоящия международен турнир в София на пистолет и пушка, който отново ще бъде в спортната ни академия веднага след националния ни шампионат. Събитието, което също се очаква с огромен интерес започва на 10 февруари и ще продължи три дни. В него участие ще вземат най-добрите ни състезатели , както и сериозна конкуренция от чужбина.

„ Работим много сериозно по организацията и на двете събития. Първо ще бъде Държавното първенство и после Международния турнир „ София“ 2023. Голям екип от професионалисти са ангажирани, за да се случат нещата по най-добрия начин и използвам възможността да им благодаря за усилията, които полагат. За нас като ръководство е голямо предизвикателство да организираме два поредни форума по спортна стрелба и правим необходимото всички да останат доволни от условията . Благодарности и към ректора на НСА проф. Николай Изов и екипа му от академията за това, че на тяхна територия ще бъдат предстоящите състезания. Също така и на Българския спортен тотализатор за подкрепата. Малко преди официалното откриване на Международния турнир в петък ( 10 февруари) от 16:00 часа ще наградим пред публиката и официалните гости най-добрите ни стрелци за изминалата година. Каня и всички приятели на спортната стрелба за заповядат в НСА и да наблюдават събитията на живо“, сподели Елка Васева- председател на Българския стрелкови съюз. Достъпът за публика по време на Държавното първенство и Международния турнир ще бъдат със свободен вход за зрители.