fbpx

Притеснение за провеждането на “Ролан Гарос” заради локдауна

Сериозни притеснения надвиснаха над плановете за нормално провеждане на “Ролан Гарос”.

Президентът на френския тенис Жил Моретон предупреди, че ако рестрикциите от страна на правителството продължат, то турнирът от Големия Шлем няма да може да се проведе нормално.

По план “Ролан Гарос” е предвиден да започне на 24 май, но в момента Франция е една от страните в Европа с най-строги мерки. Страната започна своя трети национален локдаун заради големия брой заразени, като именно Париж е най-тежко засегнатия град.

Ако обаче мерките бъдат удължени от страна на Еманюел Макрон, “Ролан Гарос” няма да се проведе, дори и при балон и изолация за играчите.

Турнирът бе отложен и през миналия сезон, но тогава АТР позволиха провеждането му в края на септември и началото на октовмри. Той бе съпроводен от лошо време и дъждовни дни, които тотално объркаха програмата.

Другият проблем е, че през миналия сезон бяха отложени всички турнири и програмата бе пренаредена. Сега такава опция не се очертава, защото при отлагане няма да има свободни дати в следващите месеци.

През миналия сезон подобна бе съдбата на “Уимбълдън”, като надеждите на феновете са, че локдауна във Франция няма да продължи до края на май.