fbpx

Празнувайте 8-ми декември с фантастичните печалби от Спорт Тото!

Краят на пандемичната 2020 година неумолимо наближава, празничният и красив декември вече е тук и някак неусетно дойде този чудат и слънчев ден, в който младите хора захвърлят учебниците, книгите и записките, гасят компютъра, защото дистанционни лекции няма да има и с трепет в сърцето се отпускат в ритъма на празненствата.

Точно така, днес е 8-ми декември, най-любимата дата на всички студенти! За съжаление, тази година е малко по-различна и празненства в традиционния смисъл на думата няма да има. Поради тази причина няма да ви препоръчваме как точно да се забавлявате, защото сме убедени, че вие знаете как. Но ще ви разкажем малко повече за историята на празника и как е избрана тази дата за студентски празник.

Кратка история на празника

Всички знаем историята на Светите седмочисленици – 7 светци, почитани от Българската православна църква, като създатели и разпространители на глаголицата и кирилицата. Това са братята Кирил и Методий и техните ученици – Климент, Наум, Горазд, Сава и Ангеларий. Тяхното дело е залегнало в основата на студентския празник, защото на 8-ми декември по стар стил сме отбелязвали почитта си към тях. Затова логично, първото висше учебно заведение в България е създадено на тази дата и е наречено на един от тях – „Св. Климент Охридски“. Първото студентско празнуване датира от далечната 1903 година, когато е празнуван 15-тия юбилей на софийския университет. Оттогава насам 8-ми декември става официален празник на всички студенти в България. Политическите размествания през 1944 година отменят честванията, като те са възстановени отново през 1962 година. През 1994 година, 8-ми декември официално е обявен за празник на студентите и неучебен ден във всички висши учебни заведения.

Всичко това означава само едно – че и нашите баби, дядовци и родители също са се забавлявали неукротимо на тази дата на купони, банкети и празнични пътувания в държавата.

Спорт Тото - подкрепа за спорта и културата сред младите.

Мисията на Българския Спортен Тотализатор винаги е била да  подкрепя културата и спорта в България, като в годините регулярно са отпускани студентски стипендии, а спортът сред младите хора е успешно подпомаган, за да бъдат те здрави, силни и успешни и да поведат България към едно светло бъдеще.

Въпреки коктейла от неудържимите емоции и пандемични страхове, тази година младежите не трябва да спират да мечтаят. Затова нашият съвет е да не подминавате джакпота в най-популярната лотарийна игра „Тото 2 – 6 от 49“, защото той възлиза на невероятните 5 600 000 лева! Сумата е толкова голяма, че може с лекота да нареди трудния пъзел, наречен от философите „бъдеще“! За Никулден раздадохме печалби за над 150 000 лева, и чисто нов автомобил на жител, на град София.

Също така, не подценявайте печалбите в играта „6 от 42“! Защото с минималния залог от 85 стотинки можете да грабнете 630 000 лева! Петима от вас вече имаха късмет да спечелят 5 393, а един зареди банковата си сметка с близо 27 000 лева.

Ако сте празнично нетърпеливи и трудно можете да изчакате да проверите дали иконичния червен фиш е печеливш на 10-ти декември, тогава моментните игри на БСТ са точно за вас, защото можете да спечелите по всяко време! На светлата дата 8-ми декември обърнете специално внимание на специалните талони „Зимна Приказка“ и „Баница с късмети“, защото те са заредени с огромни печалби, възлизащи на зашеметяващи шестцифрени числа!

Ако случайно сте изтеглили непечеливш талон, не се притеснявайте, защото можете да ги регистрирате на lottery.toto.bg и да спечелите ваучер за спортни стоки или за почивка!

Наздраве и честит празник, скъпи студенти!

ИГРАЙ ОНЛАЙН