fbpx

Победи за Томова и Пиронкова на “Ролан Гарос”

Цветана Пиронкова и Виктория Томова преодоляха първите си препятствия по пътя към основната схема на “Ролан Гарос”.

Вики Томова, която от вчера е първа ракета на България, победи бившата №54 в света Наталия Вихлянцева от Русия с 6:3, 6:4.

Българката нямаше особени проблеми срещу по-опитната си съперничка, която към момента е с 43 позиции по-назад в ранглистата.

Играта на Томова бе изчистена от излишни непредизвикани грешки, които се оказа решително за крайния успех. В първия сет тя достигна до пробиви в първия и последния гейм, с което взе частта с 6:3.

Вторият сет бе по-драматичен, защото двете на два пъти размениха по пробив, но решителен се оказа последният десети гейм, в който Вики Томова имаше преднина от 5:4, а с нов пробив успя да си осигури победата в мача.

В следващия кръг тя ще играе срещу 155-ата в света – Куруми Нара от Япония.

“Ролан Гарос” продължава да е единственият турнир от Шлема, в чиято основна схема Вики Томова никога не е играла.

 

26 мача на това ниво обаче има Цветана Пиронкова, която крачи към 14-ото си участие в Париж с победа над Керълайн Долахайд с 6:7, 6:2, 6:4.

Мачът бе доста по-драматичен от този на Вики Томова, като в първия сет двете докараха нещата до тайбрек, завършил 9:7 в полза на американката.

За щастие с по-сериозния си опит, а и класа, Цвети Пиронкова успя да обърне мача и с 6:2, 6:4 в следващите два сета, стигна до успеха.

В следващия кръг тя ще срещне Сузан Бандечи от Швейцария, която е №219 в света и би трябвало да е далеч по-лесно предизвикателство.

Във втория кръг на квалификациите е и четвъртата ни ракета Елица Костова, която победи представителката на домакините Салма Джубри с 6:3, 6:2.