fbpx

Пиронкова победи драматично американка в Маями

Цветана Пиронкова продължава към основната схема на Мастърс турнира в Маями, след като елиминира Кати Макнали в първия кръг от квалификациите. Българката победи със 7:6, 7:6 в голяма драма, продължила два часа и пет минути.

Двубоят стартира по най-лошия възможен начин – пробив в подаването на Пиронкова и предимство за световната №117 Макнали. Българката върна пробива за 2:2, а после нанесе своя втори удар на подаването ан американката за 4:2, но дойде срив – Макнали спечели четири поредни гейма от 2:5 до 6:5 и сервираше за първата част. Тогава Цвети събра сили и отвърна с рибрейк на 15, за да изравни – 6:6, и да вкара този сет в тайбрек. Там дойде разгром – 7:0 за българката!

Във втория сет Цвети допусна пробив при 2:3 гейма и изпадна в ситуацията да догонва, но при 3:5, когато Макнали отново сервираше за сета, българката отвърна на удара с рибрейк. И така – отново до 6:6 без повече пробиви. Вторият тайбрек пак донесе радост на Пиронкова – 7:4, с което и мачът бе спечелен.

Във втория кръг Цвети ще играе срещу Олга Говорцова (Беларус), като победа ще я прати в основната схема на Мастърс турнира в Маями.