fbpx

Печатница за сбъднати мечти.

По Коледа стават чудеса, казват, а за повечето от нас това е любмо клише. Макар да звучи като просто оптимистична, топла реплика, в рубликата на dir.bg – #Mатине са готови да я изпълнят със съдържание и вяра!

За първи път не само у нас, но и в Европа ще ви покажем специална печатница, където се сбъдват мечти. Харизматичният директор на дирекция “Моментни лотарийни игри” на Българския спортен тотализатор – Иван Кирилов, разкрива пред Вяра и Рени как една зимна приказка може да се окаже приключението на живота ни.

Моментни игри... Защото се печели на момента!

За първи път моментни игри в България се провеждат преди 28 години – през 1992-ра. Първата игра се нарича “Шанс за всички”. Става особено популярна и атрактивна за участниците, което е причината след това да бъдат организирани още десетки подобни.

От 2011 година Българският спортен тотализатор е единственият държавен хазартен оператор, който провежда такива игри. В наши дни у нас има около 37 дейставщи моментни игри.

Математика на печалбите

“Това е една от най-модерните печатници в Европа. Тук напълно автоматизирано се извършват всичките процеси – от белия лист хартия до талона за моментната игра. Това е сложен процес, който иплементира много технологии и изисква много време и ресурси. Започва с идеята за създаване на играта – от дизайна и разработката на игрални условия или така наречената математика във всяка игра – тя представлява структурата на печалбите, включени в нея”, обяснява Иван Кирилов. 

Следва лицензионен режим. Утвърждава се образеца на талона и се оптимизират правилата за участие в моментната игра. 

“Когато е готов един талон, се пристъпва към неговия печат. Той започва от рола с хартия от бели листи на най-модерната машина в Европа и в света. Печата се гърба, съответните секюрити зони, нанася се персонализация – символите и знаците, които показват каква е печалбата, и се нанасят всички необходими слоеве, за да гарантираме защита”, казва още Кирилов.

За първи път в България показваме процеса за създаване на талон за момента игра - във видеото!

В цял свят са само около 10 лицензираните печатници, споделя още Кирилов. 

“Големи печалби има във всички наши игри. Това, към което се стремим при провеждането на тези игри, е талоните да са достъпни за хората. Затова са с номинал от 1 до 5 лева. Високата честота, която имаме в тези игри  –  с нея обозначаваме вероятността човек да попадне на печеливш талон. При нас тя наистина е висока: 

1:3, което означава, че всеки трети талон има печалба в себе си

Играта “Зимна приказка” е тематична и създадена специално за сбъдване на коледни мечти през зимния сезон. Тя е с висока честота на печалбите и с атрактивен дизайн. Има три игрални зони, а печалбите са до 100 хиляди лева. 

Чудо на Коледа може да се случи, ако спрете да се чудите. Всеки трети талон може да сбъдне вашата мечта.

Статията и видеото на dir.bg, можете да видите на адрес:

https://urbn.dir.bg/matine/pechatnitsa-za-sbadnati-mechti-kakav-e-shansat-da-spechelite-ot-lotariyata-po-koleda