fbpx

ОТ ОКТОМВРИ, ДЖАКПОТИТЕ В ЧИСЛОВИТЕ ИГРИ ЩЕ СТАНАТ ОЩЕ ПО-ИНТРИГУВАЩИ

През 2023 г., Български Спортен Тотализатор (ДП БСТ) навърши 66 години от основаването си – история, която е изпълнена с много традиции, промени и иновации.

Традициите са основополагащия принцип на ДП БСТ, защото всички наши решения абсолютно винаги целят да са в полза на спорта и културата на България. ДП БСТ завинаги ще остане като първата организация от подобен характер, която насочва усилията си само и единствено към това, да подкрепя родните таланти в тези направления, да им помогне да постигнат върховете, към които се стремят; да реализират рекордите, за които мечтаят; да сбъднат своите най-съкровени професионални мечти.

Тези 66 години обаче биха изглеждали по съвсем различен начин, ако не бяха поколенията българи, които се интересуват от числовите и моментните лотарийни игри на ДП БСТ.

Ние осъзнаваме, че подкрепянето на каузи, свързани с българските спорт и култура, е изключително вълнуващ процес, но зарядът би се изчерпал много по-бързо ако игрите не предлагаха такова разнообразие от възможности за печалби.

9 – това е броят на основните числови игри към момента, като в тази бройка не попадат “Втори Тото Шанс на 6/49” и “Втори Тото Шанс на 5/35”. През годините, всички те са били придружавани и от редица допълнителни активности, появиха са и промоционални кампании от ранга на “Тото Клуб” и “Печалби Плюс”.

От Български Спортен Тотализатор се стараем да поддържаме интереса ви към тези игри по разнообразни начини – и за нас фактът, че тото милионерите към момента са 129, е истинско доказателство, че усилията ни са в правилната посока.

Само от началото на годината, печалбите преминаващи границата от МИЛИОН, са 3 и то в три различни игри. Общата стойност на печалбите, реализирани във всички игри на „ТОТО 2“ и „ТОТО 1“, в периода от 01.01.2023 – 31.08.2023 г., е над 61 600 000 лева.

Наистина се гордеем, че сме успели да зарадваме толкова много българи – мотивацията ни нараства с всяка една печалба, с всяка една споделена радост от постигнатото.

Както е известно, стартовият джакпот в една от най-популярните игри – ТОТО 2 – 6/49 – е 2 000 000 лева. Това означава, че дори натрупаната сума да бъде спечелена в даден тираж, участниците отново имат нова възможност да се превърнат в тото милионери в следващия тираж и то само след няколко дни.

При ТОТО 2 – 6/42 обаче има някои разлики. За първи път тя се провежда през 1995 г., като чак през 2016 г. е въведен стартов джакпот в размер на 200 000 лева.

Но от 79-ти тираж, играта прави нова важна крачка в развитието си: въвежда се НОВ стартов джакпот от 300 000 лева. От Български Спортен Тотализатор виждаме огромен потенциал и в тази игра, ето защо смятаме, че големият интерес към нея трябва да бъде поощрен подобаващо. Все пак, точно ТОТО 2 – 6/42 донесе в началото на август сумата от 2 175 792 лева на щастливец от гр. Своге и го превърна в 129-ия тото милионер

Друг важен показател са сроковете за натрупване на джакпоти – от ДП БСТ отбелязваме добри резултати в това отношение. Като пример за това може да се посочи, че забележителната сума от ТОТО 2 – 6/49 в размер на 8 465 540 лева беше спечелена в  Смолян броени дни преди Великден.

Само няколко месеца по-късно, прогнозният джакпот в ТОТО 2 – 6/49  за 74-ти тираж отново достига атрактивните 9 200 000 лева.

В стремежа си да подобрим тези резултати, считано от 79-ти тираж, настъпват корекции в залозите за някои от числовите игри.

 За ТОТО 2 – 6/49,  минималният залог става 1,40 лева в редовните тиражи; за играта ТОТО 2 – 6/42 минималният залог вече ще е 1,10 лева, а в играта ТОТО 2 – 5 от 35 минималният залог ще бъде със стойност 1,00 лев. Лека корекция ще претърпи и минималният залог за играта „Тото Джокер“, който става 0,40 лева.

Промените ще се отразят положително за повишаване на печалбите, ще допринесат за по-голям ръст на джакпотите и съответно ще увеличат отчисленията за българските спорт и култура.

В игрите„ТОТО2Рожден ден“,„ТОТО 2 –Зодиак“и„ТОТО 1“цената на една комбинация не се променя.

Като единственият хазартен оператор на територията на България, който е пълноправен член на Световната лотарийна организация и Европейската лотарийна асоциация, ДП БСТ покрива изискванията на Европейския стандарт за Отговорна игра (Еuropean Responsible Gaming Standards). Ангажимент на Български Спортен Тотализатор е да комуникира ясно и прозрачно всяка промяна в правилата на игрите, като в този процес се включват всички отдели и дирекции. Служителите в тото пунктовете и партньорската мрежа ще продължат да предоставят информация за сумата на залозите преди те да бъдат потвърдени, а онлайн системата ще бъде обновена в съответствие новите цени, като всички механизми, които дават ориентир за стойността на залога с цел по-лесно предварително бюджетиране, се запазват.

Повече за Отговорната игра, можете да научите тук: http://toto.bg/za-nas/otgovorna-igra